Eten & drinken


Zoals overal in Azië kun je ook in Hong Kong lekker, exotisch en gevarieerd eten. Het wordt ook wel het culinaire hart van Azië genoemd.  En de Aziatische keuken krijgt ook op het gebied van kwaliteit een steeds betere naam.  Je kunt van alles krijgen op het gebied van eten. Er zijn eetkraampjes langs de weg. De bekende Noedelbarren en ook meer dan voldoende kwaliteits restaurtants.
Als je een keer een gerecht met slang wilt proeven ben je op de goede plek. Maar voor de liefhebbers van minder gewaagde schotels zijn er tal van gerechten met ingredienten die ons wat bekender in de oren klinken. 
Als je in Hongkong bent moet je ook zeker eens de dim sum proberen. Dim sum wordt over het algemeen als morgen- of middagmaal genuttigd en bestaat uit een gevarieerde combinatie van ingrediënten als vlees, zeevruchten en groenten.
Ook Kantonees eten is populair en wordt dan ook aangeraden eens uit te proberen. Er zijn diverse restaurants in Hong Kong die zich gespecialiseerd hebben in het bereidden van Kantonees eten.